Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Armenië

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken  'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 7 november 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
De grenzen met Azerbeidzjan en Turkije zijn gesloten. Alle niet-essentiële reizen worden ontraden naar de gebieden grenzend aan Azerbeidzjan (met name in het noordoosten) in de buurt van Nagorno-Karabach. (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’)

Armenië ligt in een aardbeving gevoelig gebied. Zware aardbevingen kunnen voorkomen. Voor informatie inzake aardbevingen ter plaatse wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en – bij georganiseerde (toeristische) reizen – goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie kunt u vinden op earthquake.usgs.gov/.

Algemeen
In het verleden zijn demonstraties van de politieke oppositie in gewelddadigheden geeindigd. Reizigers worden geadviseerd om waakzaamheid te betrachten en samenscholingen en demonstraties te vermijden in verband met mogelijke verstoringen van de openbare orde.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Armenië wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Armenië seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Armenië kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Armenië geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

In tegenstelling tot Nederland kent Armenië geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Armenië wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade te Georgië in Tbilisi: www.georgie.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
De dreiging Armenië is laag. U dient echter rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht. U dient alert te zijn.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Tenzij absoluut noodzakelijk wordt reizen naar de gebieden grenzend aan Azerbeidzjan (met name in het noordoosten) in de buurt van Nagorno-Karabach ontraden in verband met voorkomende schietincidenten. Alle niet-essentiële reizen worden ontraden naar dit gebied. In het de facto van Azerbeidzjan afgescheiden Nagorno Karabach kan de Nederlandse Ambassade in Tbilisi u niet van consulaire bijstand voorzien.

Voorts wordt ontraden te rijden op het gedeelte van de weg Baghanis-Voskepar-Kirants van de oude Nojemberjan-Idshewan route, aangezien daar soms ook schietincidenten plaatsvinden.

In delen van het grensgebied komen landmijnen voor.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen