Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Argentinië

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Terrorisme' en 'Zware criminaliteit' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 19 juli 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

In Argentinië wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in oktober 2011 vinden in Buenos Aires regelmatig manifestaties plaats. U wordt geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden.

Algemeen
In geval van natuurrampen wordt u geadviseerd de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en – bij georganiseerde (toeristische) reizen – goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vind u op de website argentinie.nlambassade.org/

Voor vervoer van het vliegveld naar de stad wordt u geadviseerd gebruik te maken van de ‘vliegtaxi’s’/remises en voor vervoer in de stad gebruik te maken van zogenaamde radio-taxi’s. Het is verstandig met klein of gepast geld te betalen, aangezien bij betaling met grote coupures het kan voorkomen dat er met vals wisselgeld wordt betaald.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Argentinië wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Argentinië geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Argentinië seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Argentinië kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Argentinië geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Argentinië kunt u vinden op de website van de Nederlandse Ambassade te Buenos Aires: www.argentinie.nlambassade.org/

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
In de hele stad Buenos Aires en met name bij trein- en busstations dient u waakzaam te zijn voor diefstal van waardepapieren (paspoort, geld en creditcards), waarbij geweld kan worden gebruikt.

Onveilige gebieden
U wordt geadviseerd in de grote steden (zoals Buenos Aires, Cordoba, Mendoza) de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen