Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Angola

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 27 juni 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Voor een verblijf in Angola wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Luanda kent geen ‘veilige’ buurten. Krotten en villa’s staan naast elkaar (zie rubriek ‘ Zware criminaliteit’).

Algemeen
In de aanloop naar de verkiezingen op 31 augustus 2012 is het mogelijk dat protestdemonstraties in toenemende mate zullen voorkomen. Demonstraties kunnen ontaarden in geweld en/of hardhandig politie-optreden.

Zorg bij het autorijden dat altijd alle portieren op slot en ramen gesloten zijn en wees alert op wat er om u heen gebeurt. Het wordt ontraden om in het donker in voor u onbekende gebieden te rijden. Wees bedacht op dronken chauffeurs, met name in het weekend aan het eind van de middag en 's avonds.

Bezoekers die niet bekend zijn met de stad en het land worden aangeraden door een lokale contactpersoon de opvang op het vliegveld en de begeleiding tijdens het bezoek te laten organiseren.

Het is absoluut verboden om mensen in uniform, militaire installaties, publieke gebouwen, bruggen, luchthavens, etc. te fotograferen. U dient zich altijd te kunnen legitimeren.

Mobiele telecommunicatie buiten de grotere steden is niet overal mogelijk.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Angola wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Angola seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Angola kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Angola geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Angola wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade te Luanda www.angola.nlembassy.org

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Zware criminaliteit
Zware criminaliteit, bestaande uit gewapende (roof)overvallen, carjacking, berovingen, etc. neemt toe. Wapenbezit is nog steeds wijd verbreid en controle daarop is nihil.

Ga met name na zonsondergang niet alleen de straat op vanwege het risico van berovingen.

Onveilige gebieden
De binnenlanden van Angola zijn niet veilig toegankelijk door landmijnen. U dient hier waakzaamheid te betrachten. Het wordt ontraden om zich hier buiten de begaanbare wegen te begeven.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen