Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Amerikaans-Samoa

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en de rubriek 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 20 januari 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in Amerikaans Samoa.

Algemeen
In Amerikaans Samoa kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie kunt u vinden via de websites van de World Meteorological Organisation: http://www.wmo.int/pages/members/region5_en.html en http://severe.worldweather.org.

Gezondheidssituatie
Vrouwen die hoogzwanger zijn, dienen een medische verklaring bij zich te hebben waarin wordt vermeld hoever de zwangerschap is gevorderd. Het Departement van Immigratie van Amerikaans Samoa heeft bepaald dat vrouwen die zes of meer maanden in verwachting zijn, niet worden toegelaten.

De medische faciliteiten in Amerikaans Samoa zijn eenvoudig. Indien u medische hulp nodig heeft, kan een medische evacuatie per vliegtuig ambulance noodzakelijk zijn. Voor serieuze of gecompliceerde medische problemen of medische noodgevallen kan medische evacuatie naar Australië, Nieuw-Zeeland of Hawaï noodzakelijk zijn. Met het afsluiten van een reisverzekering dient u hiermede rekening te houden.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Amerikaans Samoa wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.


Net als in Nederland worden in Amerikaans Samoa seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Amerikaans Samoa kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Amerikaans Samoa geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Amerikaans Samoa wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland www.netherlandsembassy.co.nz/

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.


Terrorisme
U dient zich echter bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.


Zware criminaliteit

Momenteel geen bijzonderheden.


Onveilige gebieden

Momenteel geen bijzonderheden

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen